Sådan sover du gennem natten – 8 tip til at hjælpe din baby med at sove gennem natten

Et af de mest almindelige spørgsmål, folk stiller, er “Sådan sover du gennem natten.” Faktisk lider 50 til 70 millioner voksne af vågne lidelser. Ud over en dårlig søvnkvalitet kan for lidt søvn føre til mange sundhedsmæssige problemer, herunder forhøjet blodtryk, depression og en højere risiko for ulykker – ala sleep zone. Hvis du ikke får nok søvn, er det tid til at prøve et par forskellige måder at falde i søvn og forblive i søvn.

For det første skal du måske vide, at folk har forskellige døgnrytmer. Nogle af os er programmeret til at vågne op tidligere end andre, hvorfor nogle af os har kronisk søvnløshed. På samme måde kan folk med job, der kræver tidlige morgener, have svært ved at sove. For kvinder kan søvn også hæmmes af graviditet eller overgangsalderen. Andre problemer kan påvirke din søvnkvalitet, herunder smerter eller medicinske tilstande. For at løse dette problem kan du prøve disse enkle tip.

At holde en tidsplan er afgørende for en babys søvn. En soveplan giver forældre mulighed for at slappe af, mens en baby er i stand til at sove i lange perioder. Dette er også afgørende for deres fysiske udvikling og vækst, så etablering af en regelmæssig sengetid rutine vil hjælpe dit barn med at sove gennem natten. Følgende otte tips kan hjælpe dig med at få din baby til at sove gennem natten og gøre dit liv lettere. De vil også gøre dine dage og nætter sjovere for dig.

Hvis du har problemer med at falde i søvn, skal du undgå at bruge elektroniske enheder samt skærme før sengetid. Sluk for dine skærme to timer før sengetid, og fokuser på afslappende aktiviteter, der hjælper dig med at sove. Prøv at lytte til lydbøger i stedet for at se tv. Baggrundsbelyste tabletter er dog langt mere forstyrrende end e-læsere. Den bedste måde at komme i seng om natten er at undgå at bruge elektroniske enheder som telefoner og tablets til at kontrollere din søvn.

Rummets temperatur er en anden grund til at vågne op midt om natten. Din indre kropstemperatur varierer i løbet af dagen, så et super varmt rum kan øge dine chancer for at vække sved eller klæbrige lagner. Hvis du ikke kan komme i seng igen efter at være vågnet, har du ikke nok hvile. Et varmt rum kan få dig til at føle dig forfrisket, men et super varmt rum vil holde dig vågen og irriteret hele natten.

En anden vigtig måde at forbedre din søvnkvalitet på er at reducere den tid, du bruger i sengen. I løbet af aftenen vil undgå alkohol og koffein hjælpe dig med at falde i søvn. Spis i stedet et lille, sukkerfattigt fuldkornskorn inden sengetid. Undgå koffein og alkohol i fire timer før sengetid. De kan begge forårsage sure opstød, hvilket kan gøre det svært at sove igennem natten. For en bedre nats søvn, prøv at afstå fra alkohol før sengetid.